Wij beantwoorden graag alvast wat vragen

Veelgestelde vragen

header h2 titel

Bekijk hier de veelgestelde vragen over De Verzetshof. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met één van de makelaars.

verkoopprocedure

CLOSED

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

WANNEER GAAT HET PROJECT IN DE VERKOOP?

De verwachting is dat begin 2021 alle contractdocumenten gereed zijn en wij de verkoop definitief starten. Als u bent ingeschreven op onze website krijgt u ruim van tevoren een uitnodiging.

HOE WERKT HET NA DE START VERKOOP

Na de officiële start verkoop heeft u ongeveer twee weken de tijd om een inschrijvingsformulier in te dienen bij de makelaar.

HOE WERKT DE TOEWIJZING?

De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die u stelt.
Indien u géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check heeft laten doen dan maakt u meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerder de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden.

HOE WEET IK OF IK EEN OPTIE HEB GEKREGEN?

Als u wordt toegewezen dan krijgt u hiervan persoonlijk bericht van de makelaar en wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

HOE LANG HEB IK EEN OPTIE?

Een optie geldt in basis voor 2 weken. In deze periode heeft u voldoende gelegenheid om uw keuze te overwegen en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt u gevraagd of wilt kopen of af ziet van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

IK WIL KOPEN EN DAN?

Indien u aangeeft dat u wilt kopen dan zal de makelaar een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt door de makelaar zorgvuldig met u doorgenomen om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. De basis overeenkomsten zonder persoonlijke gegevens ontvangt u ook tijdens het gesprek met de makelaar nadat u een optie heeft gekregen.

WAT GEBEURD ER NADAT IK HEB GETEKEND?

Na de ondertekening van de overeenkomsten heeft u, indien nodig, twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden. Bij het onderdeel “Financiering” vindt u hier de meest gestelde vragen.

Vragen over de woning

CLOSED

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

WELKE MAKELAAR VERKOOPT DE WONINGEN?

De woningen worden verkocht door Antoinette de Wit van de Wit Garantiemakelaars en Theo Lieberom van Lieberom Makelaars.

IS MIJN FAVORIETE KAVEL NOG BESCHIKBAAR?

Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van uw favoriete kavel neem dan gerust contact met een van de makelaars op! U kunt de makelaars bellen of mailen. De status van een kavel kunt u na start verkoop ook terug zien op de website.

IS ER AL VERKOOPDOCUMENTATIE BESCHIKBAAR?

De komende weken zullen er steeds meer stukken op de website komen te staan. Bij Start Verkoop is alle verkoopdocumentatie beschikbaar. Dit is dan ook op te halen bij de Wit Garantiemakelaars en Lieberom Makelaars.

WIE BOUWT DE WONINGEN?

De woningen worden gebouwd door Aannemersbedrijf Regeling uit Beerzerveld. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer uw aanspreekpunt.

KOMEN ER ZONNEPANELEN OP HET DAK?

Ja, er komen tenminste 8 zonnepanelen per woning op het dak.

ZIJN ER MOGELIJKHEDEN OM DE WONING NAAR EIGEN WENS AAN TE PASSEN OF IN TE DELEN?

De woning is geheel naar eigen wens aan te passen, mits dit technisch mogelijk is. De optielijst ontvangt u via de makelaar.

WANNEER KAN IK BIJ DE AANNEMER TERECHT?

Dat kan zodra u de woning gekocht heeft. Na het kopen van de woning wordt u door de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

WORDT DE WONING OPGELEVERD MET EEN KEUKEN?

Nee, de woningen worden zonder keuken opgeleverd. U bent geheel vrij in uw keuze van keukenleverancier.

WORDT DE WONING OPGELEVERD MET EEN BADKAMER?

Ja, er is standaard een  badkamer in de woning aanwezig. Dit is allemaal uit te kiezen bij de aannemer.

WAAR KAN IK TERECHT VOOR DE INRICHTING VAN DE BADKAMER?

Bij de aannemer op kantoor.

IS ER EEN GASAANSLUITING IN DE WONINGEN?

Nee, alle woningen worden gasloos gebouwd.

WORDT DE WONING OPGELEVERD MET VLOER- EN WANDAFWERKING?

In basis is vloerafwerking als laminaat, vloerbedekking en wandafwerking zoals behang niet opgenomen. Dit dient u in principe na oplevering nog zelf te verzorgen.

MAG IK DE WONING OOK HELEMAAL CASCO KOPEN?

Nee, dat is niet mogelijk. Er zijn wel mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van het gebouw. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De aannemer adviseert u in dit traject.

WAAR KAN IK DE PLATTEGRONDEN VAN DE WONING DOWNLOADEN?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kunt u ze bekijken op de website..

WELK ENERGIELABEL HEEFT DE WONING?

Alle woningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

WAAR KAN IK MIJN AUTO PARKEREN?

Elke woning heeft een eigen oprit waar u de auto kan parkeren.

IS ER AL EEN VERGUNNING OM DE WONINGEN TE BOUWEN?

Nee, de vergunning wordt enkele weken na de start verkoop aangevraagd.

HOE LANG DUURT DE BOUW EN WANNEER WORDEN DE WONINGEN OPGELEVERD?

De bouw duurt circa één tot anderhalf jaar. De verwachting is dat ze eind 2021 starten met de bouw en de oplevering in 2022 zal plaatsvinden.

Financiering

CLOSED

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

WANNEER MOET IK MIJN HYPOTHEEK ROND HEBBEN?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren

WAT ALS IK MIJN HYPOTHEEK NIET ROND KRIJG, ZIT IK DAN AAN DE KOOP VAST?

In de overeenkomsten zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

WANNEER START IK MET BETALEN?

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

KAN IK MIJN WONING (DEELS) MET EIGEN GELD BETALEN?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes

MOET IK NOG REKENING HOUDEN MET EXTRA KOSTEN DIE IK MOET BETALEN ALS IK EEN WONING KOOP?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

KAN IK OOK MIJN EIGEN NOTARIS KIEZEN?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat u dit goed afstemt met de notaris.

WAT IS MIJN BOUWRENTE?

Als u later in een project instapt dan betaalt u rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

WAT IS NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijgt u korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor u honderden euro’s per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2020 € 325.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 325.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 344.500 (106% van de marktwaarde).

IK HEB NOG EEN HUIS TE VERKOPEN, ZIJN ER VOOR MIJ MOGELIJKHEDEN OM DUBBELE LASTEN TE VOORKOMEN?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

WAT ZIJN DE FINANCIËLE VOORDELEN VAN HET KOPEN VAN EEN NIEUWBOUWWONING T.O.V. EEN BESTAANDE WONING?

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heeft u bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC (dit is een afkorting voor energie prestatie coëfficiënt) van 0,4 of lager een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000.
U kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van uw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

FINANCIËLE CHECK

CLOSED

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

IK MAAK MEER KANS ALS IK BIJ INSCHRIJVING EEN FINANCIËLE CHECK INLEVER. WAAROM IS DAT?

We proberen zoveel mogelijk mensen een woning toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat u de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat u een meer concrete kandidaat wordt.

WAAR MOET EEN FINANCIËLE CHECK AAN VOLDOEN?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van een bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat u – bij het door u opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor uw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen.

LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat u de financiële mogelijkheden heeft laten doorberekenen. Bekijk onze voorbeeldbrief financiële check.

WANNEER LEVER IK MIJN FINANCIËLE CHECK IN?

U levert uw financiële check in samen met uw inschrijfformulier voor een woning.

HOE KOM IK AAN EEN BRIEF (FINANCIËLE CHECK) WAARIN STAAT DAT IK DE WONING KAN BETALEN?

U kunt deze brief laten opstellen door uw bank of hypotheekverstrekker. Hierover volgt meer informatie.

OVERIGE VRAGEN

CLOSED

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

KAN IK BETER EEN BESTAAND HUIS OF EEN NIEUWBOUWHUIS KOPEN?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar u geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heeft u de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat u uw woning ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan uw eigen wensen.

WANNEER WORDT GESTART MET DE BOUW?

Zodra 12 van de 16 woningen verkocht zijn en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen.

IS ER OVERLAST TE VERWACHTEN VAN DE BOUW VOOR DE DIRECTE OMGEVING?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

VAN WIE KOOP IK HET DE WONING?

De grond of beter gezegd het woningsrecht koopt u van de ontwikkelaar; u sluit ook de koopovereenkomst met de ontwikkelaar. De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De aannemer bouwt uw woning en is ook uw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van uw woning. Ook als u vragen heeft over meer- en minderwerk kunt u bij de aannemer terecht.

Interesse in een kavel
op het Verzetshof?

Schrijf u dan nu in! Dan houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Verzetshof. Aan de aanmelding is geen enkele verplichting gebonden.